Sunday, December 19, 2010

Berani mengaku Gay??

Ishh gilerla tajuk ni kan, tindakannya memang dikecam oleh semua masyarakat islam dimalaysia..begini alkisah seorang gay berani mengaku dirinya seorang gay dalam rakaman vidoe di YouTube dan turut tersebar dibeberapa laman web lain.

"Saya....umur saya 32 tahun. Saya mengambil masa yang agak lama untuk mengenali diri saya, untuk menyakini diri saya seorang gay dan kepada orang lain,"demikian antara luahan 'berani mati' seorang lelaki dalam rakaman YouTube. Video tersebut yang bertajuk It gets better in Malaysia "saya gay, saya ok. dengan durasi 2.42 minit dihasilkan oleh 'Seksualiti Merdeka' sebagai kempen untuk golongan seperti gay dan lesbian. Ianya mula disiarkan pada Rabu lalu, dan lelaki itu sebahagian daripada kempen berkenaan.

Perbuatan tersebut umapama 'menjolok sarang tebuan' itu ternyata menimbulkan kemarahan dikalangan penduduk ini , terutama beragama islam. "Lelaki itu juga mengakui agak sukar untuk menjadi seorang gay kerana faktor agama dan budaya, lebih-lebih lagi kita seorang melayu keran faktor agama dan budaya banyak mencorak kehidupan kita dan memberitahu apa yang boleh jadi dan apa yang tidak boleh jadi" katanya.

Sementara itu Mufti Perak, Datuk Seri Harussani Zakaria membidas pengakuan lelaki itu.
"Jika dia sedar dirinya seorang islam dan berbangsa melayu , dia tidak seharusnya membuat pendedahan sebegitu rupa. Hakikatnya, dia menjatuhkan maruah sendiri dan merendahkan diri secara khas dan islam secara umumnya."
sumber-sumber dari Metro

sumber gambar dari Goggle

Terpikir jak selepas pengakuan itu boleh ker dia hidup dengan selesa dipersekitaran sekelilingnya? entahla...apa-apa pun kita berdoa agar sekeliling kita tiada yang terjadi sebegitu rupa. ok kalu korang nk tengok pengakuan tersebut, klik je kat nama tajuk tu ek..dan kalu nak korang komen ruangan sini janganla sampai terjadi pergaduhan antara kita pula.
kalu nak hentam
komen giles2 sila ke Youtube ek..
Harap maklum.


No comments:

Post a Comment

sini..sini korang boleh komen ayat POWER ok ☻..
dan datang lepak sini lagi tau...seisi kutuk-mengutuk tidak akan dilayan.....Terima kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Meh Tukar Link